Responsive image
REFERENTIES

Update voor 2011,Het is al weer enige tijd terug dat ik een stuk op mijn site heb gepubliceerd. Dat is! Na een trainingskamp op Curacao kan ik zeggen dat ik gemotiveerd ben om het seizoen goed aan te vangen. Alle lessen uit de vorige jaren zijn geïntegreerd in mijn systeem en ik hoop daar de vruchten van te plukken. Wat die lessen zijn: balans in leven, flow, gretigheid, mentale dissociaties, loslaten en zo kan het rijtje vol maken. Alles in een keer gebruiken kan niet, maar wel de juiste stukken gereedschap op de juiste momenten inbrengen. Dat is wat ik nu probeer te doen.
Ik heb er dit jaar voor gekozen om nog een jaar bij de professionele jongens mee te doen. niet dat ik mee professional voel maar wel omdat ik het idee heb dat niveau nog aan te kunnen. Naar alle waarschijnlijkheid is dat wel het laatste jaar, maar goed ook dat is weer eens niet zeker aangezien ik dat ook al weer 8 jaar roep en er telkens weer iets anders uit komt. Bottom line is dat ik plezier heb in wat ik doe. En dat plezier zorgt ervoor dat ik mezelf kan blijven motiveren op de momenten dat dit noodzakelijk is.
Belangrijkste les voor deze winter is dat het oké is om ook eens de zwarte kant van het geheel te bekijken. Niet om erin te verzuipen maar eerder om de witte kant meer te waarderen. Het is als alle ander factoren in het leven. Het is een beetje zoals in star wars (voor de fans). Je hebt de “ jedi way” en je hebt de “dark force”. Beiden kunnen niet zonder elkaar bestaan alhoewel ze dat ideologisch wel zouden willen.
Mijn dark force was er van de winter, maar is inmiddels weer omgetoverd naar een Jedi way. Deze weg begon met een trainingskamp op Curacao. Elk jaar organiseer ik een trainingskamp naar een oord waar we twee weken hele speciale dingen doen. Zowel fysiek als mentaal zorgt dit ervoor om jezelf alsmede de groep op de rails te krijgen. Twee weken lang met een totaal van 75 uur. Elk trainingskamp lukt het weer om een aantal unieke dingen te doen en ook dit kamp is dat weer gelukt. We hebben een duurdag van ruim 9 uur gedaan met alle onderdelen erin. We hebben uiteindelijk een berg beklommen wat fysiek nog best pittig was en we hebben genoten van de geneugden op curacao. Kortom voor de deelnemers een kamp om niet zo snel te vergeten.

Mijn weg zal zich vervolgen via Ironman China en Ironman Nice. Met deze eerste twee wedstrijden wil ik zien hoe ik ervoor sta qua punten. Daarna zie ik verder. Tot zover een korte update. Geen sappige verhalen. Natuurlijk waren deze er genoeg, geloof me.

Terug naar het referenties overzicht.