Nieuws



  • Augustus 2016:

    Vorig jaar heb ik een start gemaakt om bij verschillende omstandigheden EMG metingen te doen. EMG geeft aan op welke periode in de fietsbeweging een spier geactiveerd wordt. De mate van activatie, de timing t.o.v de andere spieren en de timing t.o.v de andere helft van het lichaam maakt dat het tijdens de analyse mogelijk is om er achter te komen of een spier of groep speren al dan niet goed aangestuurd wordt tijdens de fietsbeweging.

    Met deze EMG is het mogelijk om mogelijke oorzaken van blessures te achterhalen en de daarbij behorende oefeningen mee te geven om zo weer symmetrie te krijgen.

    In principe is het nog niet mogelijk om deze meting op grotere schaal te doen. Heb je een concrete vraag welke betrekking heeft op het functioneren van je spieren i.r.t. fietsen dan kan ik een protocol maken om te kijken wat voor jou de beste strategie zou kunnen zijn.

    Ook zijn evaluaties na een intensief traject niet ondenkelijk. kortom; heb je een vraag? stel hem gerust.

  • Mei 2015:

    De afgelopen periode heb ik een 9 tal trails gedaan waarbij ik EMG metingen gerelateerd heb aan veranderingen in de fietspositie. Wat mooi is om te zien dat ziet alleen het moment van activeren van de spieren veranderd maar ook de grote van de impulsoverdeacht van de zenuw naar de spier.

    Belangrijkste verschil is dat bij een verkeerde verandering ook de timing van links tov recht op een dusdanige manier beinvloed wordt dat deze eerst gestimuleerd dient te worden door oefeningen.

  • November 2014:

    Afgelopen jaar heb ik niet stil gezeten. Mede dankzij een aantal vrienden ben ik op het idee gekomen om de angulaire meetmethode te koppelen aan een EMG meting (ik zal in een later stadium uitleggen wat dat is). Dit is nog niet zo makkelijk. Software met verschillende signalen moet aan elkaar gekoppeld worden. Hiervoor zal ik nog een kleine periode nodig hebben.

    Wat ik wel al gedaan heb ik de relatie tussen onderbeenlengte en bovenbeenlengte in kaart brengen, bij verschillende type renners en daarbij rekening houdende met de verandering van zadelhoogte i.r.t. de hoekverandering. Het voordeel van het maken van deze relatie is dat ik veel nauwkeuriger kan bepalen, welke hoek het beste is voor welke verhouding onderbeenlengte t.o.v bovenbeenlengte.

  • November 2013:

    Na 2 jaar modelleren, is het gelukt om op basis van een aantal wiskundige modellen (verhoudingen, radiaal snelheid, watts per graden en lengteverhoudingen) een nieuwe manier van kijken naar fietspositie te ontwikkelen. Deze nieuwe manier van kijken en meten heeft ook een meer directe verbinding tussen lichamelijke flexibiliteit en de fietspositie. Met deze verandering zal ik ook gebruik gaan maken van een nieuw geavanceerd systeem om zo alle modelleringen beter te kunnen screenen.

    Wat mij al jaren een doorn in het ook is dat Retul een meetmethode heeft neergezet die onnauwkeurig is. De sample frequentie is erg laag en dat maakt dat de meetonzekerheid erg groot is (hangt ook af van de bediener). Door goed door te zoeken heb ik een meetsysteem gevonden die een samplefrequentie heeft die 100 keer hoger ligt en ook nog betere statistische berekeningen heeft. Belangrijker is dat ik met het nieuwe systeem ook nog een momentum in gewrichten kan meten/berekenen. Dat betekent dat vooral bij mensen met blessures (atrose, menisci problemen, etc) het mogelijk is om daarwerkelijk te meten/berekenen of het moment in de knie minder is geworden. (momentum is een vertaling voor druk op/in de knie).

  • Mei 2013:

    Vanaf 14 mei 2013 kunnen wij ook een fietsmeting op afstand doen. Meer hierover vindt u op Trishop.nl

  • April 2013:

    De nieuwe website van Fietsmeting.nl is live. Meer informatie om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

  • Januari 2012:

    Voor het eerst sinds zeven jaar zal ik een prijsstijging doorvoeren. Met pijn in mijn hart is de prijs vanaf 1 maart 175 euro ipv 160 euro. Er is ook een nieuwe service bij gekomen. Het opstellen van een rapport om een nieuwe fiets aan te schaffen. Kijk ook even bij de lijst van referenties. Ik ben zo vrij geweest om weer wat artikelen toe te voegen aan de lijst.

  • November 2011:

    Na lang overleg is de Multidisciplinaire samenwerking met Sportpodotherapeut, Sportarts, manueel arts, manueel therapeut en mijn persoon tot stand gekomen. Doel is door een compleet pakket de wielrenners van alle niveaus tot in perfectie goed te krijgen.

  • Oktober 2010:

    Sinds kort werk ik met nieuwe markers en een nieuw software systeem. Deze twee vernieuwingen zijn accurater dan de oude.

    De locatie waar ik nu vanuit werk is gesitueerd in de oude vesting van Naarden. Galavazi SMA en fysiotherapie Naarden zijn de gastheer.

  • Februari 2010:

    In de loop van maart zal er een niewe meting komen dit zal de professional meting worden. De nieuwe locatie is 6 minuten fietsen vanaf station Bussum-Zuid en 12 minuten fietsen vanaf Station Naarden-Bussum. ook is er een nieuwe samenwerking gestart met Dr. galavazi in naarden.

  • Januari 2010:

    In Bussum is een nieuwe vestiging voor fietsmeting.nl Deze Locatie is ongeveer 7 minuten fietsen van het station Naarden-Bussum.
    Binnenkort zal er ook een uitgebreidde fietsmeting plaats gaan vinden. Bij deze meting komen een aantal extra aspecten. Kosten zullen iets hoger ligger.