ReferentiesErvaring van Annemiek van Vleuten:

Op aanraden van een clubgenoot van WV Ede, ben ik in 2008 voor het eerst langs gegaan bij Chris Brands.
Dit beviel mij zo goed, dat ik nu elk jaar even met mijn nieuwe fiets en schoenen bij hem langs ga.

Ik hou er niet van om gedurende een seizoen maar te blijven sleutelen aan mijn fiets en de afstelling van mijn schoenplaatjes. Het liefste verander ik niets meer aan mijn fiets en dat geeft mij vervolgens rust.

Volgens mij is een dynamische fietsmeting een goede (zo niet de beste) manier om iemand optimaal op de fiets te zetten. Zelfs toen ik een jaar later met dezelfde fiets bij Chris langs ging, bleek tijdens de dynamische meting toch dat bepaalde hoeken veranderd waren en was het daardoor zinvol om de fiets opnieuw af te stellen. Ik had die winter veel meer krachttraining gedaan en wellicht was dat de oorzaak van de verandering in de hoeken.

Ik neem naast mijn gewone fiets, ook altijd mijn tijdritfiets mee. Chris weet als triatleet ook veel van aerodynamica en denkt ook vanuit zijn eigen ervaringen mee. Daarnaast ben ik ook enthousiast over de manier waarop Chris de schoenplaatjes afstelt. Als ik weer nieuwe schoenen heb, is dat voor mij het moment om weer een afspraak te maken bij Chris. Hij plaatst de plaatjes elk jaar weer goed onder mijn schoenen, zodat ik ook met mijn nieuwe schoenen weer optimaal mijn kracht kan overbrengen op het pedaal.

Voor mijn wielrenbelevingen en koersverslagen kan je ook kijken op:
www.annemiekvanvleuten.nl