ReferentiesErvaring van Vincent Vis:

Drie jaar gelden kocht ik voor het eerst een nieuwe racefiets, een Red Bull full carbon.
Ik was zo blij als een kind met mijn eerste splinter nieuwe racefiets, maar die blijdschap nam snel af toen ik keer op keer last kreeg van steek in mijn knie tijdens het fietsen.

Ik sport mijn hele leven al (basketbal en voetbal) maar heb nooit last van blessures gehad. Het was dan ook wel even schrikken dat ik steeds zo’n last van mijn knie kreeg tijdens het fietsen. Ik ben in eerste instantie naar de huisarts gegaan en vervolgens naar de fysiotherapeut. Beiden adviseerde om rust te nemen en het langzaam op te bouwen. Dit hielp niet en de pijn in mijn knie kwam elke rit weer terug. Op een gegeven moment verloor ik het plezier in het fietsen en bleef mijn fiets steeds vaker in de schuur staan.

Op advies van een vriend heb ik Guido Vroemen bezocht. Hij geeft als geregistreerd sportarts leiding aan het Sport Medisch Centrum Amerongen. Hij constateerde dat aan mijn knieën niets mankeerde en de oorzaak buiten mijn lichaam moest worden gezocht. Hij stuurde me door naar Chris Brands, die een unieke fietspositiemeting heeft ontwikkeld.

Tijdens de uitgebreide fietsmeting bleek dat mijn zadel veel te laag stond, mijn schoenen te groot waren en mijn schoenplaatjes niet goed waren afgesteld. Ook werd het zadel nog een stukje naar achter geplaatst voor de meest ideale fietspositie.

Ik voelde tijdens de meting met het fietsen op de tacx gelijk al het verschil. Ik voelde nu bij elke trap de druk op mijn bovenbenen in plaats van mijn knieën.Na een paar rustige trainingen was ik al gewend aan de nieuwe afstelling en was ik volledig van mijn klachten af. Ook zat ik beter op mijn fiets waardoor de kracht beter werd over gebracht op de pedalen en ik mijn fietsvrienden ver achter mij kon laten;-)

Ik heb nu zoveel plezier in het fietsen dat ik mijn andere sporten heb verruild voor de racefiets. Ik heb sinds vorig jaar een nieuwe racefiets welke ik ook weer door Chris Brands heb laten afstellen. Ook train ik sinds vorig jaar onder begeleiding van Chris wat super goed bevalt.

Ik ga goed vooruit, leer een hoop bij en hoop de komende jaren nog veel meer vooruitgang te boeken en plezier te beleven met mijn racefiets.