ReferentiesErvaring van Mario Roelants:

Toen ik Juli 2010 na meer dan 18 jaar geen koersfiets meer van dichtbij te hebben gezien,terug zin kreeg om mij een nieuw frame aan te schaffen en zo terug een hobby te hebben dat ik graag zou doen,wilde ik voor ik geld zou uitgeven aan toch wel dure aankoop,want dit was en is het wel toch wel eerst weten welke frame maat het beste bij mijn geometrie zou passen.

Na wat internet opzoekingen te hebben gedaan ben ik bij een zeer bekend meet centrum terecht gekomen,iemand die al meer dan 30 jaar ervaring heeft en goede naam had.
Het was naar kleine navraag hier en daar zeker iemand waar ik in goede handen was.
Zogezegd zo gedaan,afspraak gemaakt +- 1 uur metingen gedaan(ik had zelf nog geen fiets)en papier in handen gekregen met wat het voor mij best zou worden, er na een tijdje mee naar goede fietszaak gegaan en hun mijn voorkeur van frame gevraagd en prijs-kwaliteit genomen,het is de Spezialised Tarmac SL3 geworden met afmontage Campagnola.

Een kleine 4000 euro met nog wat extraatjes.Mooi fietsje,maar natuurlijk moet er nog mee gereden worden,en natuurlijk was het de bedoeling om een hobby te doen die ik graag deed,maar na een paar maanden voorzichtig opbouwen en telkens weer moeten zien hoe de toeristen en renners je voorbij rijden wil je verandering zien en voelen,en zodus ga je al eens een keer meerijden met een iets snellere groep.En wonder bij wonder kan je hier zeker 10 km mee meerijden maar dan voel je het 18 jaar stilliggen wel weer.

Nu je houd vol en komt week na week een stap terug dichter bij je vroeger oude goede niveau,maar telkens weer als je thuis komt doet het pijn in de rug,de schouders,de voeten die slapen alle je komt slechter eraf dan dat je erop stapt,en sporten moet je juist een goed gevoel geven,dit had ik niet zeker niet boven de 50 km plus afstand.Ik heb dan enkele keren gebelt en gevraagd aan persoon van eerste meting wat het zou kunnen zijn,en nog wat nieuwe aanpassingen en het zou wel in orde komen,maar niets van.Dan was het weer dat lichaam zich moest aanpassen(wat ik zeker voor waar aanneem)maar er is een verschil tussen stijf en pijn en bij mij was het vooral de pijn.
Dan weer internet gegaan en uitgekomen bij Retul systeem,afspraak gemaakt en weer enkel aanpassingen.Enkele weken geprobeerd,het lichaam de tijd nemen noemt zo iets in vaktaal.Maar weer zefde resultaat,pijn maar nu kreeg ik meer last van de knie en dit was voorheen niet.Ik wist het niet goed meer,en was er te lang uitgeweest om het zelf aan te voelen hoe ik het beste zat.

Nu op de duur was ik meer bezig met het kijken wie op zicht voor mij de beste positie had en of deze renner dan ook een aardig stukje fietsen kon,en ja telkens weer de zelfde uitkomst,de renners die mooi op hun fiets zitten rijden in 95 procent van de gevallen ook goed.
Ik begon dan na te vragen waar zij hun metingen lieten doen en verschillende zijden dat ze bij Proffersor Chris Brands in Naarden hun meting lieten doen,ook profs die op eigen overweging naar hem gingen,bijstellen noemden ze het,het laatste wat nog kon verbeteren lieten ze aan Chris over,zelfs als ze binnen in de ploeg hier iemand voor hadden deden sommige het.
En zoals je renners wel kent sommige deden het zelf,maar hadden toch wel al van hem gehoord of ja eens een keer langsgeweest(natuurlijk willen ze niet dat jij ook goed zit).
Na enkel weken later afspraak gemaakt te hebben en alhoewel het niet echt in de buurt ligt Naarden,is het echt wel het overwegen waard om lang te gaan bij Chris.
Je komt het mooie Naarden binnen gereden, en je zou het niet direcht verwachten waar zijn praktijk is,gezellig typisch Hollands straatje en allemaal de zelfde rijhuisjes.
Eens binnen wordt direcht bevestigd wat veelal wordt verteld van Chris,super sympathiek,zeer gedreven bezig,en weten over wat hij praat,hij straalt dit werkelijk af,je merkt dit direcht bij de hand schudden.

Enkel vragen overlopen,koersbroekje aan en koers schoenen en je kan plaats nemen op je fiets.Beetje trappen en Chris komt je al direcht enkele bevindingen zeggen,en zonder dat ik het hem gezegt had klopte het helemaal bij mij.
Je zegt niets en denk automatisch dat het nog met geluk had te maken,maar neen hij past dit aan en je voelt dit direcht al bij het opnieuw fietsen,geen nieuwe gewenning,precies of je lichaam vraagd naar deze positie,na 1 uurtje is je fiets aangepast en eventueel je schoenplaatjes,nog een leuke babbel en klaar.

Je krijgt enkel dagen later nog een verslag doorgemailt,zeer duidelijk en verstaanbaar en vooral je kan hem mailen en bellen als je vragen hebt.
Ik vertrok exact 5 dagen later naar het Gardamaar Italie voor 15 dagen en alhoewel ik vreesde dat ik door nieuwe positie(toch meer dan 2cm hoger,zaal naar achter en aanpassing schoenplaatjes +- 1 cm en smaller stuur)veel hinder zou ondervinden,vooral omdat veel klimmen is en niet van de minsten klimmen,heb ik geen enkele hinder ondervonden,voelde zelfs veel beter aan,geen last meer van knie en kon macht beter overbrengen.
15 dagen goed getraind met de nodige rust,was trouwens voor de vakantie daar en bij terugkomst dachten vele denk ik dat ik een hoogte stage achter de rug had, het vlotte zeer goed en heb dit tot de dag vandaag nog kunnen uitbouwen,waarbij mijn dank mee uitgaat naar Chris,dit was de klik die ik nodig had.

Ik heb sinds 2010 Juli 5 metingen laten doen,en dit vooral om zelf te zien wie hoe te werk gaat en het ook uit te proberen,ik weet dat veel zullen denken waar is dit goed voor,ik zeg hierop liever goed op mijn fiets zitten met een fiets van mindere kwalitiet of naam dan lelijk en niet goed op een dure fiets zitten en moeten afhaken wanneer het er op aan komt.En is het is gemakkelijk te zeggen wanneer het niet gaat,dat het maar voor de hobby is,alleman wil wel eens hard gaan en koerske winnen,al is het maar langs kanaal.

En renners in spe vooral zij die de opstap naar een prof carriere willen maken hebben er alle belang bij om toch maar eens langs te gaan bij De Chris.Het bedrag dat hij vraagd is verwaarloosbaar voor wat je terug krijgt.Hij is trouwens zelf een gevierd atleet,dus hij weet wel over wat hij bezig is.Dank aan de persoon die mij de tip heeft gegeven naar hem toe te gaan.(naam noemen is niet nodig persoon in kwestie weet wel dat ik het van hem heb).

Bedankt Beste Chris,van een absolute tevreden klant uit het Antwerpse Belgie.